Hjem » Gavetips » 9 forskjellige gaver med mening – Støtt en god sak!

9 forskjellige gaver med mening – Støtt en god sak!

I dagens samfunn er det viktigere enn noen gang å støtte opp om de som trenger det mest. Vi har alle et ansvar for å gjøre vår del for at verden skal bli et bedre sted. Et godt sted å starte, kan være å gi bort en gave med mening.

Det finnes i det hele tatt mange gode grunner til å gi bort en gave med mening. For det første kan det være en fin måte å støtte en god sak eller organisasjon som står deg nært på. Kanskje du ønsker å bidra til å bekjempe en sykdom, støtte et miljøprosjekt, eller hjelpe en veldedig organisasjon med å drive sin virksomhet. Uansett hva det er, kan en gave med mening være en fin måte å vise din solidaritet og støtte for en sak du brenner for.

For det andre kan en gave med mening være en flott måte å unngå overforbruk. Mange har jo allerede alt de trenger, så det kan være vanskelig å finne en gave som ikke blir overflødig. Med en gave med mening får mottakeren noe som ikke bare gir glede i øyeblikket, men som også støtter en god sak.

For det tredje kan en gave med mening være en måte å vise at du bryr deg om mottakeren. Kanskje du ønsker å gi en gave som speiler deres interesser og verdier, eller som viser at du har lagt litt ekstra tanke i gaven.

Til slutt kan en gave med mening også være en måte å spare litt penger på. Mange gaver med mening gir skattefradrag, så du kan faktisk spare litt penger på å gi bort en slik gave. Dette gjelder spesielt hvis du gir bort et symbolske gavekort, som regnes som en donasjon.

På denne siden 10 forskjellige gaver med mening, så du kan få inspirasjon til å gi en gave som både gir glede og støtter en god sak.

1. Gi et lys i gave og støtt Amnesty

Når du gir dette lyset i gave, støtter du ikke bare mottakeren, men også Amnestys arbeid for menneskerettighetene.

Amnesty-lyset verner om både mennesker og miljø. Det er svanemerket, laget av 100% stearin, og produsert i Portugal. Dette gir deg trygghet for at du støtter bærekraftig produksjon og at lyset er av høy kvalitet.

Når du bestiller Amnesty-lyset, vil du motta det i din postkasse i løpet av fire til seks virkedager. Dette gir deg rask levering og gjør at du kan gi bort gaven til rett tid.

Hvis du ønsker å glede en person som gjør verden lysere, samtidig som du støtter Amnestys arbeid for menneskerettighetene, er Amnesty-lyset en perfekt gave. Du kan bidra til noe større enn deg selv, og samtidig gi bort en gave som gir glede og lys.

Kjøp lyset og støtt Amnesty her: Amnesty-lyset

2. Redd barna

I ReddBarnas I nettbutikk finner du gavekort som hjelper barna som trenger det aller mest.

Her kan du for eksempel velge å gi bort et symbolsk gavekort på skoleplass for ett år, en babypakke, en fotballl, rent vann eller en vinterjakke.

Hvis du har barn eller barnebarn kan du også vurdere å gi dem et abonnement på Vidunderpost.

Med Vidunderpost får de en månedlig overraskelse som åpner et digitalt univers fylt med spennende historier og aktiviteter.

De vil lære om verden og møte barn fra andre kulturer. Samtidig er du med på å bidra til et bedre liv for de mest sårbare barna i Norge og resten av verden.

100% av inntektene går til Redd Barnas arbeid. Gjør noen glad i dag og gi et vidunderpostabonnement til barna dine. Det vil gi dem et minne for livet – og støtte et verdifullt arbeid.

Støtt Redd barna her: Redd barnas-nettbutikk

3. Kirkens bymisjon

Du kan gjøre en positiv forskjell ved å kjøpe gaver fra Kirkens Bymisjon. Når du handler fra deres nettbutikk støtter du organisasjonens arbeid med å gi muligheter til mennesker som av ulike grunner faller utenfor til det ordinære arbeidsmarkedet.

Med en slik gave hjelper du dem å få arbeidsmuligheter og bidrar til å skape et bedre samfunn.

Kirkens Bymisjon bruker overskuddsmateriale for å produsere produkter, noe som gir deres produkter et unikt preg, samtidig som det gjør at det ikke blir kastet unødvendig materiale.

Samtidig som du gir en gave til noen du er glad i, vil du også gjøre noe godt for samfunnet. Dette er en unik mulighet til å støtte et viktig arbeid og gjøre en forskjell i samfunnet.

Sjekk ut nettbutikken til Kirkens Bymisjon her: Kirkens bymisjon

4. Plan Norge

Når du kjøper en gave fra Plan Norges nettbutikk kjøper er ikke bare en gave til noen du er glad i, men også til barn og unge rundt om i verden.

Inntektene fra kjøpet ditt vil gå til å bekjempe barneekteskap, få unge i arbeid, beskytte jenter og andre unge i krise, og mot vold og overgrep.

Dette er en unik mulighet til å gi en gave som betyr noe, og samtidig hjelpe barn og unge til en bedre fremtid. Når du kjøper en gave fra Plan Norge er du med på å forandre verden for de som trenger det mest.

Sjekk ut nettbutikken til Plan Norge her: Plan-Norge

5. Leger uten grenser

En gave fra Leger Uten Grenser er virkelig en gave med mening, da pengene du donerer øremerkes arbeidet med å gi livreddende vaksiner til mennesker som trenger det mest.

Tusenvis av mennesker dør hvert år av sykdommer som vaksiner ville beskyttet dem mot, så din gave kan bidra til å redde liv og gjøre en reell forskjell i verden.

I tillegg vil du få et kort å gi videre som julehilsen eller gave under treet, noe som gjør dette til en personlig og verdifull gave.

Sjekk ut nettbutikken til Plan Norge her: Leger uten grenser

6. Flyktningehjelpen

Kjøper du en gave fra Flyktninghjelpen, gir du to gaver i en.

Du hjelper de som er på flukt fra krig og kriser, og du kan gi videre et fint gavebevis til en du er glad i.

For hver gave du kjøper, går pengene til å hjelpe flyktninger med livreddende hjelp som rent vann, mat, tak over hodet, varme tepper og klær, samt fri rettshjelp og informasjon.

Dette er en gave som gjør mer enn å glede mottakeren, den hjelper også de som er på flukt. Så kjøp en gave fra Flyktninghjelpen, og gi to gaver i en!

Sjekk ut nettbtuikken til Flyktningehjelpen her: Flyktningehjelpen

7. UNICEF

Kjøp en gave fra Unicef og støtt barn i nød!

Du kan velge mellom flere ulike donasjoner i deres nettbutikk.

Unicef leverer den til barn som trenger det mest, og du får et gavebevis du kan gi bort til noen du er glad i.

I deres nettbutikk kan du velge mellom mange ulike pakker.

Du kan for eksempel velge å gi en nødpakke til barn i Ukraina. Ved å kjøpe denne pakken, gir du dem de viktigste tingene de trenger for å overleve, som varme pledd, førstehjelpsutstyr og medisiner.

Dette er virkelig en gave som betyr noe. I tillegg til å hjelpe barn som trenger det, får du også et gavebevis som du kan gi bort til noen du er glad i.

Unicef gjør en stor innsats for å hjelpe barn som trenger det mest. Så hvorfor ikke gjøre en god gjerning? Kjøp en gave fra Unicef og gjør en forskjell!

Sjekk ut nettbtuikken til Flyktningehjelpen her: UNICEF

8. Regnskogfondet

Vi vet alle hvor viktig regnskogen er for planeten vår, og nå har du muligheten til å gjøre noe for å hjelpe å redde den.

Gjennom å kjøpe gaver fra nettbutikken til Regnskogfondet, bidrar du til å støtte regnskogsaken. Du vil ikke bare være med å redde dette fantastiske økosystemet, men også hjelpe de urfolksgruppene som bor der og sikre matsikkerheten for oss alle.

Overskuddet går uavkortet til regnskogsaken, så du kan føle deg trygg på at du gjør en forskjell.

Sjekku tnettbutikken til Regnskogfondet her: Regnskogfondet

9. Barnekreftforeningen

Du kan støtte barnekreftforeningen ved å kjøpe en gave fra deres nettbutikk.

Gaven du kjøper kan bidra til å gi håp og glede til barn og unge som er rammet av kreft, samt støtte livsviktig forskning på området. I tillegg kan gaven din bidra til at man finner bedre behandlinger tilpasset barn, noe som kan øke sjansene for at flere barn overlever og får et godt liv etter behandlingen. For barn og unge har mye de skal oppleve, og de har hele livet foran seg.

Det er mange måter du kan bidra på. Du kan for eksempel velge å gi et gavekort der du kan skrive inn en personlig hilsen, eller du kan kjøpe et armbånd eller gullsløyfe der inntekten går til saken. Uansett hva du velger å gi, kan du være trygg på at pengene dine vil gjøre god nytte for saken, og at du bidrar til å gjøre en forskjell for barn og unge som er rammet av kreft.

Støtt barnekreftforeningen her: Barnekreftforeningen.

Dersom du ønsker å ta en titt på mer generelle gaveideer, kan du ta en titt på vår hovedside om gavetips.