Hjem » Julekalender » Den Ultimative Guiden til Kalendergaver: Finn den Perfekte Kalendergaven til Alle i Familien

Den Ultimative Guiden til Kalendergaver: Finn den Perfekte Kalendergaven til Alle i Familien

Er du på jakt etter de perfekte kalendergavene til dine nærmeste?

Ønsker du kanskje å glede barna med små overraskelser hver dag, eller kanskje du vil gi partneren din en daglig dose av kjærlighet i desember?

Da har du kommet til rett sted!

I denne artikkelen vil vi guide deg gjennom en rekke fantastiske kalendergaver sortert etter hvem de passer til – barn, ungdom, voksne, kvinner, og menn. Vi har også inkludert tips for å lage dine egne DIY kalendergaver og svar på ofte stilte spørsmål. Så uansett hvem du skal glede i desember, har vi noe for deg!

Sorterbar Liste med Kalendergaver

For å gjøre søket ditt enklere og mer effektivt, har vi utviklet en omfattende katalog som inneholder våre beste forslag til kalendergaver i 2023.

Slik fungerer katalogen:

 1. Filtrer etter kategori: Uansett om du ser etter en kalendergaver for en spesiell person eller en bestemt type, kan du enkelt filtrere mellom kategorier som “Kalendergaver til mann”, “Kalendergaver til voksen”, “Kalendergaver til kjæresten”, “Kalendergaver til barn” og “Kalendergaver til ungdom”.
 2. Filtrer etter pris: For å hjelpe deg med å finne en kalendergave som passer ditt budsjett, kan du filtrere etter nettbutikkens veiledende pris. Husk at dette er prisen som nettbutikken opererte med da vi la inn kalendergaven i databasen. Prisene kan ha endret seg, så det er alltid lurt å dobbeltsjekke direkte hos nettbutikken før kjøp.
 3. Utforsk og velg: Etter å ha satt dine filtre, vil du få en oversikt over kalendergaver som passer dine kriterier. Klikk på de ulike kalenderne for mer informasjon, bilder og hvor du kan kjøpe dem.
Banner som oppfordrer folk til å søke etter kalendergaver
Pris
kr -
Kategori
Kjønn
Sorter etter

Hvorfor velge en pakkekalender?

Kalendergaver er så mye mer enn bare små overraskelser i en hektisk førjulstid; de er også en flott måte å vise omtanke og kjærlighet på.

Tenk deg gleden ved å åpne en liten pakke hver morgen, en pakke som noen har valgt ut spesielt for deg. Det er som en daglig påminnelse om at noen bryr seg om deg, og det kan virkelig lyse opp mørke vinterdager.

Kalendergaver gjør også nedtellingen til jul ekstra spennende for både store og små. Det er som en liten juleaften hver eneste dag! Hvem vil vel ikke starte dagen med en liten gave, en ny oppdagelse, eller kanskje en liten godbit? Det gir en følelse av forventning og glede som varer hele veien til julaften.

Hvordan Velge den Rette Kalendergaven

Å velge den rette kalendergaven kan virke som en overveldende oppgave, spesielt med tanke på at det ikke bare er én enkelt gave du skal finne. Du må jo faktisk finne 4 små gaver som skal passe til en spesifikk person.

Men frykt ikke, vi er her for å hjelpe deg med å navigere gjennom denne gøyale, men noen ganger utfordrende, juletradisjonen.

Ta Hensyn til Alder og Interesser

Det første steget i å velge den perfekte kalendergaven er å tenke på mottakerens alder og interesser. For barn kan små leker, klistremerker, eller kreative aktiviteter som fargeblyanter og tegnebøker være en hit. Barn elsker å utforske og bruke fantasien, så gaver som stimulerer kreativiten er alltid en vinner.

For ungdom er situasjonen litt annerledes. I denne alderen begynner individuelle interesser å ta form, så det kan være lurt å tenke på hobbyer eller lidenskaper de har. Teknologiske gadgets, populære bøker, eller til og med gavekort til deres favorittbutikker kan være gode valg.

Voksne, derimot, kan sette pris på mer praktiske eller luksuriøse gaver. Dette kan være alt fra skjønnhetsprodukter, som kremer og dufter, til gourmetmat og drikke. En flaske god olivenolje eller en eksklusiv teblanding kan gi en voksen mottaker en liten smak av luksus i hverdagen.

Et godt tips kan være å kjøpe dele opp større pakker av ting i flere små gaver. Dette kan f.eks gjøres med teposer, konfekt og lignende.

Vurder Budsjettet

Det er også viktig å ha et klart budsjett i tankene. Kalendergaver trenger ikke å være dyre for å være meningsfulle.

Faktisk kan noen av de mest minneverdige gavene være de som koster lite, men som har stor emosjonell verdi. Kanskje en håndskrevet lapp med en hyggelig melding, eller et lite håndlaget smykke. Poenget er at det finnes gode kalendergaver i alle prisklasser, så ikke la et stramt budsjett dempe julegleden.

Planlegg i God Tid

En annen ting å huske på er å starte planleggingen tidlig. De beste kalendergavene er ofte de som er godt gjennomtenkt, og det tar tid å finne 24 små gaver som vil glede mottakeren. Så sett av litt tid til å planlegge, handle, og pakke inn gavene. Det vil gjøre hele prosessen mye mer behagelig og mindre stressende.

Ved å følge disse tipsene, er du godt på vei til å skape en uforglemmelig kalender som vil glede mottakeren hver eneste dag i desember.

DIY Kalendergaver: Legg en Personlig Touch på Julefeiringen

Hvorfor Velge DIY Kalendergaver?

Er du en kreativ sjel som elsker å lage ting med egne hender? Da er DIY (Do It Yourself) kalendergaver noe for deg!

Det er tross alt noe spesielt med hjemmelagde gaver; de bærer med seg en personlig touch og en kjærlighet som masseproduserte gaver ofte mangler.

Ikke bare får mottakeren en unik og spesiell gave, men prosessen med å lage gavene kan også være en givende og hyggelig aktivitet for deg.

Ideer til DIY Kalendergaver

Her er noen ideer til hva du kan lage:

For Barn

 • Små Strikkede Sokker: Perfekt for kalde vinterdager.
 • Hjemmelaget bakst: Julekaker som pepperkaker eller hjemmelagde karameller kan være en hit.
 • Puslespill Laget av Papp: Klipp ut biter fra et bilde og la barna sette det sammen igjen.
 • Hjemmelagde Fargeleggingsbøker: Skriv ut eller tegn enkle bilder som barna kan fargelegge.
 • Hjemmelaget Play-Doh: Enkle oppskrifter finnes online for å lage din egen leire.
 • Mini Tegneserier: Lag små bøker med enkle tegneserier eller historier.

For Ungdom

 • Håndlaget Smykke: En enkel, men personlig gave.
 • Bokmerker: For den leseglade ungdommen.
 • Håndlaget Nøkkelring: Med perler, stoff eller annet materiale.
 • Hjemmelaget Skrivebok: Med personlig dekorert omslag.
 • Hjemmelaget Snacks: Som popcornblandinger eller energikuler.
 • Personlig Kalender: Med viktige datoer og bilder.

For Voksne

 • Hjemmelaget Syltetøy eller Saft: En søt start på dagen.
 • Strikkede Grytekluter: Praktisk og pent.
 • Hjemmelaget Duftlys: Skap en koselig atmosfære.
 • Håndlaget Såpe: Med deres favorittdufter og oljer.
 • Hjemmelaget Kaffe- eller Teblanding: For den kresne drikkeren.
 • Håndlaget Fotramme: Med et spesielt bilde eller minne.

Hvordan Komme i Gang

Å lage dine egne kalendergaver trenger ikke å være komplisert eller tidkrevende. Start med å lage en liste over hva du tror mottakeren vil sette pris på. Deretter samler du materialene du trenger og setter av tid til å lage gavene. Husk, det er tanken som teller, så selv enkle prosjekter kan bli veldig spesielle.

Fordeler med DIY Kalendergaver

 • Personlig: Du kan tilpasse gaven til mottakerens smak og preferanser.
 • Budsjettvennlig: Ofte kan du lage flotte gaver med materialer du allerede har hjemme.
 • Miljøvennlig: Ved å lage gaver selv, unngår du unødvendig emballasje og masseproduksjon.

Så, hvorfor ikke prøve å lage dine egne kalendergaver i år? Det gir en ekstra personlig touch til julekalenderen og gjør nedtellingen til jul enda mer spesiell.

Ofte Stilte Spørsmål (FAQ)

Er kalendergaver dyrt?

Nei, du kan finne kalendergaver i alle prisklasser. Det viktigste er omtanken bak gaven.

Hvor kan jeg kjøpe kalendergaver?

Du kan kjøpe kalendergaver i mange forskjellige butikker, både fysiske og online. Vi har lenket til noen anbefalte nettbutikker i denne artikkelen: Her finner du de beste kalendergavene.

Er det for sent å starte en kalender hvis desember allerede har startet?

Absolutt ikke! Du kan alltids starte en “nedtelling” fra den dagen du begynner. Det viktigste er å skape glede og forventning.

Kan jeg lage en temabasert kalender?

Ja, temabaserte kalendere kan være en morsom vri. For eksempel kan du ha en “te-tema” kalender for te-elskere eller en “bok-tema” kalender for de som elsker å lese.

Hvordan kan jeg lage en kalender som passer for flere aldersgrupper?

Du kan inkludere en blanding av gaver som appellerer til ulike interesser og aldersgrupper, eller du kan lage separate kalendere for hver aldersgruppe.

Er det greit å inkludere spiselige gaver?

Ja, spiselige gaver som sjokolade, te, eller små pakker med kaffe er populære valg. Bare vær oppmerksom på eventuelle allergier mottakeren måtte ha.

Kan jeg inkludere gavekort?

Selvfølgelig! Gavekort til favorittbutikker eller opplevelser kan være en flott gave, spesielt for de som er vanskelige å kjøpe til.

Er det noen tradisjonelle eller kulturelle aspekter jeg bør være oppmerksom på?

Kalendergaver er en tradisjon som kan variere fra kultur til kultur. I Norge er det en populær måte å telle ned dagene til jul, men det er alltid lurt å ta hensyn til mottakerens personlige preferanser og tro.

Vi håper denne guiden har gitt deg masse inspirasjon og hjelp på veien til å finne de perfekte kalendergavene. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger? Vi vil gjerne høre fra deg!


For flere gode gavetips, sjekk ut våre andre artikler om julegaver, bursdagsgaver, og valentinsgaver.

Denne artikkelen inneholder eksterne lenker til nettbutikker vi anbefaler.