Hjem » Julekalender » Julekalenderbøker – Koselige adventsbøker med 24 kapitler

Julekalenderbøker – Koselige adventsbøker med 24 kapitler

Ser du etter en koselig kalenderbok for å lese til dine små håpefulle i adventstiden?

Kalenderbøker har blitt en egen sjanger av julebøker, som enten benevner en bok med med 24 kapitler, eller en kalender 24 små individuelle bøker.

Fordelen med denne typen kalender er at den kan brukes om igjen år etter år, og således kan bli en del av den faste juletradisjonen.

Det finnes etterhvert svært mange slike julekalenderbøker å velge mellom. For å hjelpe deg å finne den riktige så har vi laget en stor oversikt over noen av de beste som finnes på markedet.

1. Glasskongen

Glasskongen

I denne boken reiser du tilbake til desember 1881 i Christiania, hvor Emilie Munthe står overfor et forbløffende mysterium om forsvunnede personer og uvanlig vakre julekuler. Sammen med Anton, en ung mann fra arbeiderklassen, prøver Emilie å avdekke hemmelighetene som ligger bak den magiske produksjonen av julekuler av den mystiske Julius Wernøe. I deres eventyr støter de på overraskende magi, uforklarlige roser som blomstrer midt i vinteren, og oppdagelser av nye følelser.

Glasskongen er en julefortelling fordelt på 24 kapitler, vakkert illustrert av den talentfulle Even Skaranger. Forfatter Inger Merete Hobbelstad, anerkjent for sitt bidrag i NRK og mottaker av Riksmålsforbundets Gullpenn i 2018, skaper en fortelling som gir leseren både spenning og varme førjulsfølelser. Ved å dykke ned i denne boken, vil du bli transportert til et magisk og snødekt Christiania og delta i et spennende mysterium.

Du kan skaffe den her: Glasskongen.

2. Bjørnis gleder seg til jul – 24 fortellinger til advent

I denne boken følger du Bjørnis i de 24 dagene før jul, der han forbereder seg på en festlig feiring på brannstasjonen. Bjørnis er ivrig etter å gi kollegene en minneverdig juleopplevelse, men vil han klare å få alt på plass når brannalarmer stadig ringer?

Bjørnis, den omsorgsfulle brannbamsen, er en kilde til trøst og sikkerhet for barn i situasjoner med brann og andre nødsituasjoner. Han tilbyr også verdifulle råd om brannsikkerhet. Ved å kjøpe denne boken, bidrar du til å støtte Bjørnisprosjektets viktige arbeid.

Du kan skaffe den her: Bjørnis gleder seg til jul – 24 fortellinger til advent.

3. God jul, lille løk

Julen nærmer seg, og Lille Løk har to store ønsker: en ny sykkel og en far.

Mamma kan dessverre ikke gi ham noen av delene; ikke bare er en sykkel for kostbar, men en far kan hun heller ikke trylle frem. Så det er opp til Lille Løk å ta saken i egne hender. Men hvor langt er han villig til å strekke seg for å få det han drømmer om? Og hva definerer egentlig en “ekte” far?

Frida Nilsson, kjent for sine tidligere suksesser som “Ishavspirater” og “Apestjernen,” har nok en gang rørt ved våre hjerter. Med Maria Nilsson Thores varme og atmosfæriske illustrasjoner har de sammen skapt denne hjertevarmende julefortellingen, fordelt på 25 kapitler.

Du kan skaffe den her: God jul, lille løk.

4. Grinebusten som ville gjøre grimme, grusomme ting med jula

Julekalenderbøker - Grinebusten som ville gjøre grimme, grusomme ting med jula

En julebok full av illustrasjoner, perfekt for smårollinger og selvfølgelig for de som er i et litt dårlig humør.

Møt den grinete krabaten, en merkelig vesen som synes verden har lite å tilby. Men av alle ting han ikke kan fordra, står én begivenhet høyest på listen: JULEN.

For ham er jula tiden da alle de deilige rosenkålene hans forsvinner! Dette får humøret hans til å gå fra surt til direkte ille. Han bestemmer seg for at det er på tide å sette en stopper for denne julegalskapen, og klekker ut en ondsinnet plan for å sabotere festlighetene.

Du kan skaffe den her: Grinebusten som ville gjøre grimme, grusomme ting med jula.

5. Julekalender. Mitt eventyrbibliotek. Inneholder 24 bøker

Denne imponerende, blå julekalenderen er ikke bare en kalender, men også et fullverdig bibliotek av fortryllende fortellinger.

Innenfor hver av de 24 små dørene venter en vakkert illustrert bok på 24 sider, klar til å åpne barnas (og de voksnes!) hjerter for ekte julemagi.

Bøkene inneholder et bredt utvalg av historier som strekker seg fra eviggrønne klassikere som “Snødronningen” og “Skjønnheten og Udyret” til mer moderne eventyr som “Den vennlige dragen” og “Dinosaurene som feiret jul med nissen.”

Dette er en verden hvor prinser og prinsesser regjerer side om side med dyr av alle slag, samt ånder og feer i ledende roller. Og når julaften endelig ankommer, vil du ha et mangfold av bøker å forsvinne inn i, akkurat når du ønsker det.

Du kan skaffe den her: Julekalender. Mitt eventyrbibliotek. Inneholder 24 bøker.

6. Snøfall

Denne boken er basert på tv-serien Snøfall, som er tidenes mest sette julekalender på NRK Super.

Her får man endelig mulighet til å lese Selmas historie i bokform, en fortelling som står på helt egne ben i forhold til TV-serien.

Dette er en magisk, litterær og spennende fortelling som er den perfekte gave til alle som elsker jul og adventstid!

Du kan skaffe den her: Snøfall.

7. Brillebjørns adventsbok

Denne koselige boka er et flott alternativ til gavekalenderen for de aller minste.

Hver dag kan dere lese en av de 24 illustrerte historiene om Brillebjørn og familien som forbereder seg til jul.

Du får mellom annet lov til å være med Brillebjørn på pepperkakebaking, Lucia-feiring i barnehagen og julegavelaging.

Du kan skaffe den her: Brillebjørns Adventsbok.

8. Karsten og Petras julebok (Tor Åge Bringsværd)

Karsten og Petra er velkjent for de aller fleste barn. Dette er ikke bare på grunn av bøkene, men også på grunn av de populære filmene som er laget om dem og kosedyrene deres.

Boka “Karsten og Petras julebok” fungerer fint som en julekalender, da den har en ny, koselig aktivitet for hver dag i adventstida. Aktivitetene kan være å lage julepynt, lage julekort, gå til postkontoret eller å sette opp julenek.

I tillegg er det tatt med en enkel oppskrift på hvordan man kan lage en julekrybbe. På Luciadagen den 13. desember har boken tatt med en fortelling på 8 sider, som handler om da Karsten og Petra har Luciafest.

Du kan skaffe den her: Karsten og Petras julebok (Tor Åge Bringsværd)

9. Rampenissens julekalender

Rampenissens julekalender er en underholdende og humoristisk fortelling i 24 deler om hvordan rampenissen vikles inn i en gammel krangel mellom nissene fra Nisseland og fjøsnissene. Hver dag forteller rampenissen selv hva som har skjedd siden sist og hvorfor det ble som det ble.

Boken har et eget hemmelig kapittel for voksne med liste over hva som trengs for å forberede rampenissens sprell og hvordan det det skal se ut når barna våkner, hver dag i adventstiden.

Rampenissens julekalender er også en fortelling om hvor lett det blir til at julen handler om gaver og ting, og at selv nisser kan trenge en påminnelse om at det først og fremst er godhet og kjærlighet som gjør juletiden magisk.

Du kan skaffe den her: Rampenissens julekalender.

10. Alva og julenissen – Adventsbok for alle som gleder seg til jul (Maren Tjelta Thu)

“Alva og julenissen” er en bildebok for de aller minste. Her er det store oppslagsbilder, og mange detaljer rundt fortellingen om juleforberedelsene til lille Alva og familien hennes.

Her bakes det pepperkaker, hugges juletre, og man går på julemarked. Man får også et innblikk i hva som skjer på Nordpolen, der nissene er i gang med sine juleforberedelser.

Du kan skaffe den her: Adventsbok for alle som gleder seg til jul (Maren Tjelta Thu)

11. Snøballkrigen (Sigmund Løvåsen)

Sigmund Løvåsens bok om Åsmund er en bok det er lett å bli glad i.

Åsmund har en oldemors som holder på å bli dement. Hennes største ønske å få gjenoppleve den store snøballkrigen bygdas barn pleide å arrangere på lille julaften.

Åsmund allierer seg med vennen Margit for å ta opp igjen den denne tradisjonen, og setter himmel og jord i bevegelse for å få oppfylt oldermors siste ønske.

Du kan skaffe den her: Snøballkrigen (Sigmund Løvåsen)

12. Snøsøsteren – En julefortelling (Maja Lunde)

Snøsøsteren er en magisk julefortelling i 24 deler, vakkert illustrert av Lisa Aisato.

Boken handler om Julian, som har bursdag på selveste julaften. Dette er vanligvis årets aller beste dag, men i år er ingenting som det pleier.

Julian og familien has bærer nemlig på en stor sorg etter at hans storesøster Juni døde. Julian er redd for at julen rett og slett blir avslyt.

Det blir heldigvis en endring når Julian møter den glade og juleelskende Hedvig. De utvikler et vennskap, men hva er det egentlig Hedvig skjuler? Og kan det bli jul alikevel?

Du kan skaffe den her: Snøsøsteren – En julefortelling (Maja Lunde)

13. Trolleliv – Julekalenderboken

En magisk og eventyrlig julekalenderbok, der du kan lese et kapittel hver dag frem mot julaften.

Budskapet er at vi må ta vare på hverandre og tradisjonene. Trollungene Pajko og Paja vil hjelpe den gamle løvenissen Nikk som holder på å bli glemt og forlatt av familien på gården. De vil til og med rive den gamle låven der Nikk bor. Kan trollungene vekke julestemningen hos dem alle, og redde husnissen?

Dette er en underholdende kalenderbok for store og små.

Kalenderboken passer for barn fra 3 år og oppover.

Du kan skaffe den her: Trolleliv julekalenderboken.

14. Peppa Gris Adventskalender med bøker

Med denne søte adventskalenderen får poden hver dag en liten morsom historie om Peppa, familien Gris og alle vennene. 

Etter 24 dager avsløres hele bakgrunnsbildet og dere kan endelig lese gullboken!

Bøkene kan henges på treet i julen og kalenderen kan brukes på nytt år etter år!

Kalenderen passer for barn fra 3 år og oppover.

Du kan skaffe den her: Peppa Gris Adventskalender med bøker.

15. Paw Patrol: Julekalender med 24 små bøker

Denne julekalenderen passer perfekt til et barn som elsker Paw Patrol!

Hver dag skjuler det seg en ny liten bok bak kalenderluken, med en spennende historie fra Paw Patrols-verden.

Dette er et flott alternativ til den som ønsker å gi noe annet enn sjokolade eller plastleker.

Du kan skaffe den her: Paw Patrol: Julekalender med 24 små bøker

16. Disney julekalender. 24 magiske bøker

I denne vidunderlige julekalenderboken får dere en liten bok hver dag frem til julaften, med totalt 24 klassiske eventyr til glede for både barn og voksne.

Kalenderen kan brukes igjen år etter år og passer for barn fra 3 år og oppover.

Du kan skaffe den her: Disney julekalender

17. Seldas julekalender – 24 mysterier fra naturens verden (Selda Ekiz)

Bruk adventstident til lære nye og spennende ting om naturen og vinterens gåter!

Denne boken er skrevet av NRKs kejnte programleder Selda Ekiz, og hver dag i adventstiden byr hun på en ny hemmelighet fra naturens verden – og da særlig den som omhandler vinter og jul.

Hva er egentlig frostrøyk? Hvordan lager man en islykt? Og hva er egentlig gull, røkelse og myrra?

Boken i seg selv er svært vakkert utformet, akkurat som en julekalender. Man må sprette opp hver side for å finne svaret på dagens hemmelighet, og i tillegg er den flott illustrert med tegninger som får frem julestemningen.

Du kan skaffe den her: Seldas julekalender – 24 mysterier fra naturens verden (Selda Ekiz)

18. Tikkens jul (Kjetil Indregard)

Har du sett Kristiania Magiske Tivolitheater, NRKs julekalender fra 2021?

Da kjenner du sikkert til Tikken, den ni år gamle jenta som holder til i fattigsle kår i Vika i Kristiania.

Tikken sitter i rullestol, og lever av å selge fyrstikker på gata.

En dag får hun en nyhet som forandrer alt: hun er adoptert! Dermed begynner en spennende jakt på hennes virkelige foreldre. I enden av eventyret venter verdens fineste julegave.

Dette er en sjarmerende og koselig kalenderbok som består av 24 kapitler. Boken har flere likhetstrekk med eventyret om “Piken med svovelstikkene” og “Askepott”, og er basert på NRK Supers julekalender.

Du kan skaffe den her: Tikkens jul (Kjetil Indregard)

19. En magisk jul på Galtvort – Harry Potter pop-up julekalender

Dette er en interaktiv pop-up bok og julekalender i ett, som kan gjenbrukes år etter år!

I Storsalen, som vi kjenner så godt igjen fra filmene, møter vi en flott julegran i 3D. Denne får du selv lov til å pynte. Bak lukene skjuler det seg ikoniske element og minner fra filmene, som du kan kan pynte treet med.

I tillegg skjuler en av lukene en bok som er propfull av bilder og spennende lesning som tar deg med bak kulissene i filmene, og som gir deg kjennskap til Harry Potters magiske julefeiringer på Galtvort.

Du kan skaffe den her: Harry Potter pop-up julekalender

20. Adventsstjernen (Simon Stranger)

Dette er en kalenderbok som byr på hjertevarme og gode refleksjoner.

Boken handler og Stella, 11 år fra Norge, og flykningen Yousef, 17 år fra Palestina.

En desemberdag møtes de på en låve, og de forstår fort at de mer like enn de kanskje tror.

Dette er en bok som handler om flukt og hjemløshet, men også om vennskap og det å høre til. Boken er en fin påminnelse om hva julen virkelig handler om.

Du kan skaffe den her: Adventsstjernen (Simon Stranger).

21. Purriot og den falske nissen (Bjørn F. Rørvik)

Dette er den perfekte kalenderboken til alle barn som elsker detektivhelten Purriot.

Purriot må trå til når en falsk nisse lurer et helt nabolag trill rundt og stjeler gavene deres. Det viser seg at tyven også har stålet gaven som Purriot og Paprika ga til Beate, og da får Purriot rett og slett nok! Tyven må fanges!

Du kan skaffe den her: Purriot og den falske nissen (Bjørn F. Rørvik).

22. Julekongen (Lars Gudmestad, Harald Rosenløw Eeg)

Denne boken er basert på den populære julekalenderen Julekongen som har gått på NRK Super.

Boken handler om Kevin som finner en ridderhanske og oppdager en tunell som fører inn i en skjult ridderdal. I ridderdalen har både kongen og snøen vært spoløst forsvunnet i ti år.

Kan Kevin hjelpe folka i Ridderdalen og samtidig redde jula for sin egen familie?

Dette er et klassisk og tidløst eventyr som handler om vennskap, riddere, magiske krefter og om å finne styrken i seg selv.

Du kan skaffe den her: Julekongen (Lars Gudmestad, Harald Rosenløw Eeg)

23. Klokkerens evangelium (Gaute Heivoll)

Denne boken handler om Bedik, som mistet pappaen sin Ole Klokker for et år siden.

Nils er uheldig og går gjennom isen, og kommer til en grend mellom himmel og jord som ikke vil gi slipp på han.

Du kan lese mer om kalenderboka her: Klokkeren evangelium (Gaute Heivoll).

24. Julosaurusen (Tom Fletcher)

Dette er den ultimate kalenderboken for alle barn som elsker dinosaurer og jul!

Julosaursen er nemlig den siste dinosaurusen på jorda, og han bor på Nordpolen sammen med smånissene og julenissen.

På selveste julaften møter han skolegutten William, en gutt som elsker dinosaurer og som sitter i rullestol. William og Julosaurusen legger ut på et magisk eventyr sammen.

Dette er en gripende fortelling om vennskap og familie som er stappfull av julemagi!

Du kan lese mer om kalenderboken her: Julosaurusen (Tom Fletcher).

25. Julosaurusen og vinterheksa (Tom Fletcher)

Julosaurusen og vinterheksa er oppfølgerboka til den populære boka om julosaurusen.

Et år har nå gått, og William og julosaurusen reiser tilbake til Nordpolen for å møte den magiske og mystiske vinterheksa. Hun kontrollerer tiden, og dermed er det også hun som sørger for at julenissen rekker å besøke alle barna i hele verden på julaften.

Når William møter henne får han et glimt av en fremtid helt uten jul? Vil William og Julosaurusen klare å redde julen?

Du kan lese mer om boka her: Julosaurusen og vinterheksa (Tom Fletcher).

26. Jul på Bukken hotell (Christian Wiik Gjerde)

Jul på Bukken hotell er en adventskbok med 24 kapittel.

Her møter vi Fredrik og foreldra hans, som sjekker inn på Bukken hotell. Men det er noe som ikke stemmer på hotellet. Fredrik begynner å høre lyder ingen andre hører, og høyt under taket flyr det fugler som har på seg nisselue og skjegg? Heldigvis endrer alt seg når han møter nissejenta Fryd.

Boken er fyt med nissehumor og juleglede, og tar oss med på en spennende reise frem mot julekvelden.

Kan kjærlighet og håp vinne over mørket?

Du kan lese mer om kalenderboken her: Jul på Bukken hotell (Christian Wiik Gjerde)

27. En lillebror til jul – en julefortelling i 24 kapitler (Lena Steimler)

Foreldrene til Mikkel eier en lekebutikk, og han kan ønske seg hva vil i hele butikken til jul. Mikkel ønsker seg en lillebror til jul mer enn noe annet.

Julenissen blir opptatt av juleønsket til Mikkel. Nissetulla skjønner ikke hvorfor Mikkel ønsker seg akkurat det. Hun har selv en lillebror som heter Nissegutt, og han kan ingenting.

Men dersom Mikkel ikke skal få en lillebror til jul, hva kan han få i stedet da?

Dette er en fin kalenderbok å kose seg med mens barna venter på julaften.

Du kan lese mer om boka her: En lillebror til jul – en julefortelling i 24 kapitler (Lena Steimler)

28. Simons adventsbok (Simon Flem Devold)

Dette er en hyggelig og annerledes adventsbok, som har ett kapittel å lese for hver dag i advent. Gjennom hvert kapitel forteller Simon Flem Devold Juleevangeliet på sin egen varme og humoristiske måte.

Boken handler om Ariel, den minste engelen i paradis. Hun øver seg til hun skal synge med englekoret ved Betlehemsmarkene. Men hun synes det er så vanskelig å huske at det heter Ære være og ikke Elle melle.

Du kan lese mer om julekalenderboka her: Simons adventsbok (Simon Flem Devold)

29. Jul i Storskogen (Ulf Stark)

Denne boken er et juleeventyr for barn i 3. til 6-årsalderen.

Boka kan leses som en julekalender med 25 kapitler, så her får du også et ekstra kapitel å kose deg med på 1. juledag.

Dyrene i Storskogen går og venter på julen og nissen, selv om de ikke er helt sikker på hva jul er eller hvem nissen er. Alt de vet er at det er noe fint, at det skal være god mat, og at man skal henge pene ting i trærne. Etterhvert begynner dyra å bli utålmodige, og de funderer på om ikke jula snart kommer og hvor nissen blir av.

For det bor faktisk en nisse i den store skogen. Han heter Frese, og er en illsint gammel gårdsnisse.

En dag står de to kaninbarna Nina og Kain utenfor døre til den gamle gårdsnissen, og ber han om bli med dem.

Du kan lese mer om kalenderboka her: Jul i Storskogen (Ulf Stark)

30. Det helt sanne juleeventyret om kentauren som ville hjem (Mats Strandberg)

Dette juleeventyret handler om kentauren Ken som vil hjem til familien sin for å feire jul.

Den 1. desember begynner han derfor å galoppere hjemover til kentaurenes rike. På den lange og ensomme veien hjem møter han en rekke figurer fra eventyrenes verden. I møtet med dem lærer han at man ikke skal tro på alt man leser. Han prøver for eksempel å redde en prinsesse som sitter alene i tårnet sitt, men finner ut at hun slett ikke ønsker å bli reddet. Hun har jo tross alt plantet tornebusker for å holde inntrengere borte. I tillegg finner han ut at Rødhette har tjent seg rik på å spre løgner om bestemora og ulven, og at julenissen oppfører seg helt merkelig.

Denne boka er delt i 24 kapitler og har flotte og fargerike illustrasjoner. Boken passer flott for førskolebarn-/småskoletrinnet.

Du kan skaffe boka her: Det helt sanne juleeventyret om kentauren som ville hjem (Mats Strandberg)

31. Pulverheksa og julenissen (Ingunn Aamodt)

Dette er kalenderboka for alle barn som elsker fortellingene om Pulverheksa.

I Pulverskogen nærmer det seg jul. Mens Pulverheksa baker kaker kommer plutselig julenissen innom, enda det ikke er julaften!

Det viser seg fort at julenissen har et problem: Han vet ikke hva noen ønsker seg til jul!

Du kan lese mer om kalenderboka her: Pulverheksa og julenissen (Ingunn Aamodt)

Andre adventsbøker med 24 kapitler:

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er en julekalenderbok?

En julekalenderbok er en type adventsbok med 24 kapitler, ett for hver dag i desember frem til julaften. Disse bøkene er ment for å skape koselige lesestunder i adventstiden.

Selger godegavetips.com julekalenderbøkene?

Nei, godegavetips.com selger ikke julekalenderbøkene, men vi får en liten kommisjon dersom du kjøper via lenkene på siden vår. Dette hjelper oss å fortsette å gi deg gode råd og tips.

Når kan man finne julekalenderbøker på tilbud?

Tilbud på julekalenderbøker kan variere, men Black Friday er en populær tid for rabatter på alle slags varer, inkludert julekalenderbøker. I tillegg kan du ofte finne tilbud i januar når butikkene selger ut overskuddslager etter høytiden.

Er julekalenderbøker en god gave?

Absolutt! Julekalenderbøker er flott gave som kan bidra til å skape koselige stunder i adventstiden. De gir mottakeren en daglig dose av juleglede og kan bli en kjær tradisjon som man kan glede seg over år etter år. Spesielt for familier med små barn, kan en julekalenderbok bli et elsket innslag i julefeiringen.

Hvor kan jeg kjøpe julekalenderbøker?

Julekalenderbøker kan kjøpes i mange bokhandlere, både fysiske butikker og online. Noen populære nettbokhandlere inkluderer Tanum, Ark, og Haugen Bok. I tillegg gir nettsider som godegavetips.com oversikter og anbefalinger, med lenker til hvor du kan kjøpe de anbefalte bøkene.

Er det forskjellige temaer i julekalenderbøker?

Ja, det finnes et bredt spekter av temaer i julekalenderbøker. For eksempel er “Glasskongen” av Inger Merete Hobbelstad en historie satt til desember 1881 i Christiania, fylt med mysterier, magi og spennende eventyr.

Kan julekalenderbøker brukes om igjen?

Ja, en av fordelene med julekalenderbøker er at de kan brukes om igjen år etter år.

Hvordan velger jeg riktig julekalenderbok?

Når du velger en julekalenderbok, bør du vurdere aldersgruppen til den som skal lese eller høre på boken, samt deres interesser. Det er også lurt å lese anmeldelser eller få anbefalinger fra pålitelige kilder for å finne en bok som er godt skrevet og engasjerende.

Er det bilder i julekalenderbøker?

Ja, mange julekalenderbøker inkluderer illustrasjoner som kan hjelpe med å bringe historien til live og gjøre leseopplevelsen enda mer engasjerende, spesielt for barn.

Finnes det julekalenderbøker for voksne?

Ja, det finnes julekalenderbøker som er rettet mot voksne med mer modne temaer og komplekse historier. Disse bøkene kan også være en fin måte for voksne å komme i julestemning på. Sjekk for eksempel ut boka; “I de dager- 24 julefortellinger“.

Hvor tidlig kan jeg kjøpe julekalenderbøker?

Nye julekalenderbøker begynner ofte å bli tilgjengelige i bokhandlere og online fra tidlig høst, slik at du har god tid til å velge den perfekte boken før adventstiden begynner.

Hvordan kan jeg finne anbefalinger for julekalenderbøker?

Nettsider som godegavetips.com gir oversikter og anbefalinger for julekalenderbøker. Du kan også sjekke anmeldelser på nettbokhandlere, eller spørre venner og familie for personlige anbefalinger.

Finnes det julekalenderbøker med en religiøs tema?

Ja, det finnes julekalenderbøker som fokuserer på den religiøse betydningen av julen, med historier som reflekterer over julens budskap og tradisjoner. “Julemysteriet” av Jostein Gaarder er en julekalenderbok som følger en magisk reise til Betlehem, og gir en fortelling om Elisabeths reise gjennom Europa og Lilleasia. Denne boken gir også en reise gjennom historien, noe som gir den et religiøst tema.

Kan jeg finne julekalenderbøker på andre språk?

Ja, julekalenderbøker er tilgjengelige på mange forskjellige språk, og du kan finne dem i internasjonale bokhandlere eller online. “The Christmasaurus” er en engelsk julekalenderbok skrevet av Tom Fletcher, som også har en musikalsk utgave med tilhørende soundtrack.

Er det julekalenderbøker som inkluderer aktiviteter?

Det kan være noen julekalenderbøker som inkluderer aktiviteter, oppgaver eller leker i tillegg til daglige kapitler. Sjekk for eksempel ut “Karsten og Petras julebok“. Denne boken inkluderer en ny koselig aktivitet for hver dag i adventstiden, som å lage julepynt eller julekort, noe som gir en interaktiv og engasjerende opplevelse for barna

Ta også gjerne en titt på vår store oversikt over julekalendere for barn:
De beste julekalenderne til barn

For flere generelle gaveideer, anbefaler vi å ta en titt på vår hovedside om gavetips.

.