Hjem » Gavetips » Hvor mye penger bør du gi i konfirmasjonsgave? En guide for ulike relasjoner

Hvor mye penger bør du gi i konfirmasjonsgave? En guide for ulike relasjoner

Hvor mye penger bør du gi i konfirmasjonsgave

Konfirmasjonen markerer en betydningsfull og spennende milepæl i mange unges liv, og det innebærer – selvfølgelig – gaver!

Kjenner du deg igjen? Du står der og grunner, usikker på hvor mye penger du bør gi den unge konfirmanten. Men fortvil ikke, vi er her for å veilede deg.

Det er viktig å huske at det ikke finnes noen absolutte regler for hvor mye man “bør” gi; det kommer an på din personlige økonomi og hva du har råd til. Det aller viktigste er å vise din støtte og omsorg for konfirmanten på denne spesielle dagen, uavhengig av gaveverdien.

Å bli invitert til en konfirmasjon er en stor ære og en anledning til å feire en ungdoms inntreden i voksenverdenen. Men når det gjelder konfirmasjonsgaver, kan det være utfordrende å vite hvor mye penger man bør gi. Derfor har vi utarbeidet en guide som hjelper deg med å finne ut hvor mye penger som passer å gi som konfirmasjonsgave, basert på din relasjon til konfirmanten.

1. Foreldre

Som foreldre ønsker du selvfølgelig å gi en spesiell og minneverdig gave til ditt barn. Vanligvis gir foreldre en større pengegave enn andre, siden det er en betydelig begivenhet i barnets liv. Et typisk beløp kan ligge mellom 5 000 og 20 000 kroner, avhengig av din økonomiske situasjon og hva du føler er passende.

2. Besteforeldre

Besteforeldre har også en spesiell rolle i konfirmantens liv og ønsker ofte å gi en generøs pengegave. Et vanlig beløp fra besteforeldre ligger mellom 1 000 og 5 000 kroner.

3. Faddere

Fadderens rolle er viktig, og mange faddere gir en pengegave som uttrykk for sin støtte og omsorg. Et beløp mellom 500 og 2 500 kroner er vanlig for faddere.

4. Onkler og tanter

Når det gjelder onkler og tanter, er det vanlig å gi en pengegave på mellom 500 og 1 500 kroner, avhengig av din økonomi og hvor nært forhold du har til konfirmanten.

5. Naboer

Dersom en nabo skal konfirmeres, er det hyggelig å gi en pengegave som en gest av vennskap og nabolagssolidaritet. Et beløp på mellom 200 og 500 kroner er vanlig i denne sammenhengen.

6. Kollegas barn

Dersom en kollega har et barn som skal konfirmeres, kan du gi en pengegave på mellom 200 og 500 kroner, avhengig av hvor nært forhold du har til kollegaen.

7. Venner og bekjente

Når det gjelder venner av konfirmanten, eller bekjente av konfirmantens familie, er et beløp på mellom 200 og 1 000 kroner vanlig.

8. Søsken

Søsken har ofte et tett bånd til konfirmanten og ønsker å gi en pengegave som uttrykk for sin kjærlighet og støtte. Beløpet kan variere, men ligger vanligvis mellom 200 og 1 000 kroner.

9. Andre familiemedlemmer (nevøer, nieser, fettere, kusiner, osv.)

For andre familiemedlemmer kan beløpet på pengegaven ligge mellom 200 og 1 000 kroner, avhengig av hvor nært forhold dere har og din egen økonomi.

Kreative og morsomme måter å gi bort penger på

På bildet:
1. Penger i pizzaeske
2. Kreativ bretting av penger
3. Money Maze

For å gjøre gaven litt morsommere, kan du søke på nettet etter kreative måter å gi bort penger på. Vi har også vist deg et eksempel på bildet over, der gavegiveren har gjemt pengene i en pizzaboks, og dandert de som en pizza!

En annen artig vri er å gjemme pengene inne i en Money Maze. Her må konfirmanten klare en vanskelig labyrint for å klare å få kloa i gaven.

En sånn måte å gi bort penger på tror vi garantert kommer til å få frem latteren og gleden hos konfirmanten.

Du kan skaffe den her: Money Maze.

Oppsummering

Det er viktig å huske at ingen beløp er for små eller store når det kommer til konfirmasjonsgaver. Det viktigste er å vise din støtte og omsorg for konfirmanten på denne spesielle dagen. Pengegaver kan variere avhengig av din økonomiske situasjon og relasjon til konfirmanten, så velg et beløp som du føler er passende og komfortabelt for deg selv og din lommebok.

I tillegg til pengegaver, kan det også være lurt å vurdere alternative gaver som har en personlig verdi, som for eksempel smykker, bøker eller opplevelser.

Uansett er det viktigste er å vise at du bryr deg og at du ønsker konfirmanten alt godt i denne nye fasen av livet. For gode tips til andre flotte gaver kan du sjekke ut denne artikkelen: Konfirmasjonsgave – Finn den perfekte gaven til konfirmanten.

For å oppsummere, her er en liste over de vanlige pengegavebeløpene for ulike relasjoner:

  1. Foreldre: 5 000 – 20 000 kroner
  2. Besteforeldre: 1 000 – 5 000 kroner
  3. Faddere: 500 – 2 500 kroner
  4. Onkler og tanter: 500 – 1 500 kroner
  5. Naboer: 200 – 500 kroner
  6. Kollegas barn: 200 – 500 kroner
  7. Venner og bekjente: 200 – 1 000 kroner
  8. Søsken: 200 – 1 000 kroner
  9. Andre familiemedlemmer (nevøer, nieser, fettere, kusiner, osv.): 200 – 1 000 kroner

Lykke til med å finne den perfekte konfirmasjonsgaven!

Er du enig eller uenig i beløpene vi foreslår? Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet nedenfor! Vi setter stor pris på tilbakemeldinger og deling av erfaringer.